Datum

Het Sint-Albertuscollege-Haasrode is een kleinschalige katholieke secundaire school met diverse ASO-richtingen en een ruime OKAN-werking. Als katholieke dialoogschool zetten we in op een eigentijdse christelijke identiteit met een sterke focus op openheid, solidariteit en respect. We ondersteunen leerlingen om hun volle potentieel te ontdekken, te benutten en het beste van zichzelf te geven. Binnen de Scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Leuven werken we nauw samen met andere katholieke scholen uit de regio. Om ons directieteam te versterken zijn wij op zoek naar een:

Directeur algemeen beleid

Voor voltijdse indiensttreding op 1 september 2021
(met mogelijkheid tot halftijdse indiensttreding vanaf januari 2021)

Word jij onze nieuwe directeur?

Als nieuwe directeur algemeen beleid ga je voluit voor het versterken van het beleidsvoerend vermogen van de school. In samenwerking met het hele team en in het bijzonder met de directeur logistiek beleid en de directeur leerlingen investeer je onder andere in een geïntegreerd beleid, doeltreffende communicatie en gedeeld leiderschap. Je verenigt en motiveert alle betrokkenen rond het pedagogisch project, bestuurt de bestaande organisatie in functie van efficiëntie en initieert vernieuwing met het oog op het verbeteren van de onderwijskwaliteit.

De hoofdlijnen van je opdracht staan beschreven in een functiebeschrijving. Zo ben je onder meer verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, het bewaken van de algemene en dagelijkse organisatie van de school, contacten met externen (zoals Katholiek Onderwijs Vlaanderen en de scholengemeenschap), ... Een compleet overzicht van jouw taken en verantwoordelijkheden kan je terugvinden op onze website (zie link hieronder).

Wat zijn de vereisten?

Je bent in het bezit van een masterdiploma en hebt een pedagogisch bekwaamheidsbewijs. Ervaring in coördinatie en/of leidinggeven is een groot pluspunt.

Daarnaast is ons gemotiveerd school- en directieteam op zoek naar een sterke coach die empathisch en enthousiasmerend is. Bovendien is het cruciaal dat je doeltreffend communiceert en daadkrachtig kan en durft optreden.

Uiteraard vinden we het ook erg belangrijk dat je solidariteit en diversiteit bij leerlingen en leerkrachten waardeert en versterkt.

Wat kunnen wij je bieden?

Naast een aangename, collegiale omgeving waar samenwerking centraal staat, bieden we je graag het volgende interessante totaalpakket aan:

  • Vanaf het schooljaar 2021-2022 een voltijds vacant ambt met mogelijkheid tot vaste benoeming na een proefperiode van twee schooljaren;
  • Een maatschappelijk relevante en essentiële functie waarin je het verschil kan maken voor leerlingen, ouders en leerkrachten;
  • Opleiding voor beginnende directeurs, coaching en ondersteuning vanuit de Raad van Bestuur.

Interesse?

In de bijlagen onderaan vindt u meer informatie over deze boeiende uitdaging als directeur algemeen beleid.

Een schriftelijke kandidatuur met uitgebreid CV en een gemotiveerde toelichting dient uiterlijk op 30 september 2020 toe te komen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer Chris Taes, via bestuur@salco-haasrode.be. Op basis hiervan wordt een eerste selectie gemaakt. De tweede selectieronde, een interview met de jury, vindt plaats in de week van 19 oktober. De derde selectieronde, een proef op basis van een concrete beleidscasus, vindt plaats eind oktober/begin november. Voel jij je aangesproken? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.